Welcome - Добре Дошли
Аз Съм Пътник през пустинята. От Себе Си Идвам Към Себе Си Пътувам
  Регистрация / Вход    More Music    

Languages
BulgarianEnglish
Меню
Truden Skype Chat

Труден Чат
Домакин ina3ani.

Включи се

Какво ви е в главата и Душата

Анкета
Вярвате ли в Бог?

Да, защото съм християнин
Да, защото така го чувствам със сърцето си
Да, защото така са ме възпитали родителите ми
Има една сила, но не са ми ясни тия неща
Да, защото Господ е българин
Не защото не съм го виждал
Не, библията е измислица. Tова са бабини девитини
Не. Религията е създадена да манипулира хората
Не. Като гледам поповете и ми се изпарява вярата
Такова животно нема

Резултати
Гласувания

Гласа: 578
Коментари : 11

Полезен Блок
Игри :: Games

Приятни Минути
Трудни Игри

Имаме 740 игри
в 10 категории.

Truden Web Site: Forums

Truden Web Site :: Преглед на тема - Гадателството в ръцете на дявола
Въпроси/Отговори  •  Търсене  •  Профил :: Profile  •  Лични Съобщения

СписанияСписания

Гадателството в ръцете на дявола Следващата тема
Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор Truden Web Site Форуми » Окултизъм Иди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
Ricardo

Регистрирация: Sep 22, 2005
Местожителство: Bulgaria

МнениеПуснато на: 26 12 2005 19:52
 Заглавие: Гадателството в ръцете на дявола
Отговорете с цитатВърнете се в началото

Вече в течение на хилядолетия у различните народи съществува мантиката - познаването на бъдещето, настоящето, миналото. Към какво ли не прибягват гадателите в своето вълшебство: гледат на небесни светила (астрология), на диви и домашни птици, по тяхното поведение, викове, полет (орнитомантия), на дим (ливаномантия), на гръмотевица, дъга, восък, вода, огън (пиромантия), на огледало (катанстромантия), на сито (коскиномантия), гадаят по движенията на змията (офиомантия). Разпространено е гледането по линиите на ръката (хиромантия), по строежа на човешкото тяло (морфоскопия и физиогномика), по сънищата (онейроскопия). Съществуват предназначени за гледане специални стихове (рапсодомантия) и книги (библиомантия).
За прелъстяване на вярващите нечистият дух съдейства в книгите за гадателство да се поместват някои текстове, външно приличащи на думи от молитва и други религиозни текстове, но съдържанието им е извратено.
Колкото и привлекателни и безвредни да ни се струват всички гадателки, ползването на услугите им е доброволно оплитане на душата в дяволските мрежи. Боговдъхновеният проповедник на вярата и благочестието свети Йоан Златоуст казва: "Гадателят е зъл демон" и предупреждава хората, които слушат гадателите, че ще бъдат недостойни за разположението и милостта Божия и с това ще предизвикат многобройни бедствия за себе си. Преп. Ефрем Сирин наставлява така: "Пазете се от съставянето на билки, от врачуването, гадаенето, от правенето на муски (талисмани) или от носенето на изработени от други: те не са щит, а окови."

Преп. Григорий Нисийски учи: "Онзи, който обича плътското от този живот, желае да надникне в бъдещето, за да избегне бедите и да постигне желаното. И за да не обърнат хората взора си към Бога, изпълненото с лъжа демонско естество е изобретило многобройни начини да се познава бъдещето като гадаенето, тълкуването на знаменията, пророчествата, призоваването на мъртвите, изстъпленията, снизхождане на божества, вдъхновения, карти и много друго. И ако някой вид предвиждане вследствие на някаква заблуда е признат за истина, демонът го представя на заблудения като оправдание за лъжливото предложение. Демонската хитрост показва всякакви лъжливи поличби, за да отстъпят хората от Бога и да започнат да служат на демоните. Един от тези видове измама беше и измамата на говорещите с утробата си и хората вярваха, че чародейството им може да привлича към тукашния живот душите на умрелите."

Когато говорим за гадаене и гадателки, не можем да не спрем вниманието си на българската пророчица Ванга. Мнозина се интересуват как може да се обясни пророческата дарба на тази жена.

Ванга е родена през 1910 г. Веднъж, когато била на седем години, докато играела с други деца на улицата, се извил ураганен вятър, вдигнал момичето - бъдещата пророчица, и я пренесъл на два километра от дома й. Там, в прашната буря, Ванга усетила, че нечия длан я докосва, и изгубила съзнание. Когато намерили момичето, очите му били засипани с пясък. След известно време тя изгубила зрението си.

Минали години. Веднъж в навечерието на Втората Световна война пред Ванга се явил невидим непознат и й казал: "Скоро светът ще се преобърне и много хора ще загинат. Ти ще стоиш тук, на това място и ще предсказваш на живи и мъртви. Не се бой! Аз ще съм редом с теб и ще ти казвам онова, което трябва да им предадеш!"
Оттогава Ванга придобила пророчески дар. Тя може да разкаже миналото и бъдещето на хората, които се обръщат към нея, да чете мислите им независимо от разстоянието и езика, на който говори и мисли даден човек. Както смятат учените, изучаващи необикновените способности на Ванга, на всеки сто нейни прогнози осемдесет са верни. Българската ясновидка общува с умрелите, задава им въпроси, получава отговори от тях и вижда лицата им пред себе си.
Преди да посети гадателката, човек трябва две или три нощи да държи под възглавницата си бучка захар, а след това да отиде с нея, за да бъде приет от Ванга. А тя, като държи в ръка захарната бучка, сякаш прочита от нея миналото и бъдещето на своя пациент.

От Свещеното Писание е известно, че всички онези, които извикват душите на мъртвите и общуват с тях, са движени от тъмната сила. Вълшебниците, гадателките, спиритистите общуват не с истинските души на мъртвите, а с бесовска измама. Под този вид им се явява бесът и отговаря на въпросите им.

Дори само това безпогрешно сочи, че Ванга не действа с Божията сила. И използването на захарчето, от което тя прочита съдбата на човека, също не е от Бога.

Цяла България знае за невидимото същество "Кики", което се сприятелило с едно момиченце от Пловдив. Това невидимо същество с почукване отговаря на въпросите на околните, а на самото момиче, на чието ляво рамо живее, дава отговор чрез мислите й. Веднъж момичето посетило Ванга с родителите си. Невидимият "Кики" ги съпровождал. С духовния си взор Ванга виждала това същество и го описва като приличащо на човек, с умни човешки очи, но с птича глава. По думите на Ванга "Кики" й разкрил, че отговорът на загадката му трябва да се търси в Древен Египет, в ония времена, когато хората са изобразявали боговете с птичи глави, тоест са се покланяли на дявола под формата на идоли.

Примерът на общуването на Ванга с "Кики" още повече ни убеждава, че тази пророчица действа не от Всевишния.

Ванга разказва, че с нея непрекъснато общуват някакви непознати същества от космоса, на които тя дължи своя пророчески дар, и свидетелства, че чува всевъзможни заповеди от тревите, дърветата, камъните, птиците, различни други предмети и живи същества.

Неотдавна пророчицата получи международен диплом за екстрасенс №1.

Много различни неща могат да се прочетат за Ванга в пресата. Но християнинът не бива да се интересува от това. Вярващите хора не се нуждаят от гадателки, всичко, което е необходимо за нашето Вечно спасение, се съдържа в Свещените книги, а за всичко свръхестествено, което не е от Бога, а от нечистия дух, не ни е нужно да знаем.

Може би някои от читателите са пожелавали да посетят Ванга и са съжалили, че нямат възможност за това. Знайте, че дори и такива мисли са грях и той трябва да бъде изповядан. Сред по-възрастните жени има такива, които в следвоенните години са търсили помощта на гадателки, за да разберат съдбата на мъжете или синовете си, незавърнали се от войната. Някои се обръщат към гадателки, за да разберат кого обича интересуващият ги човек. Други и сами са се опитвали някак си да гадаят, може би още в детските си години, както например момчетата и момичетата, стремейки се да узнаят името на бъдещите си мъж или жена. Независимо от това, кога и под каква форма човек се е обръщал към гадателки, той е съгрешил тежко и не бива да скрива това на изповед.

Из книгата "Диавол и его нынешние чудеса и лжепророчества", М. "Даниловский благовестник", 1994.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение  ICQ Номер
scooter

Регистрирация: Nov 27, 2005

МнениеПуснато на: 04 02 2006 09:03
 Заглавие:

Какви точно заповеди била Ванга полувала от тревите и т.н.? Това е писано е в един от тия религиозни сайтове, не си спомням кой точно беше.

Ако викането и общуването с духове на умрели е толкова лошо, тогава защо когато аз бях на 16 и пра-баба ми, с която съм много близък, умря докато аз бях извън България и я санувах точно в момента в който е умряла -- взимаше си довиждане с мен.

И продължавам да я санувам, особено след като умствено я повикам или и задам някакъв въпрос и искам помощ
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение  
Truden
----------
----------

Регистрирация: Aug 01, 2003
Местожителство: Johannesburg

МнениеПуснато на: 04 02 2006 09:18
 Заглавие:

На всички ЦЪРКОВНИЦИ, които така ревностно припомнят Библията по повод на Ванга, искам да припомня един пасаж от тази книга:
Цитат:
1 Царе 9:6 А той му рече: Ето в тоя град има Божий човек, човек, който е на почит; всичко що казва непременно се сбъдва; да идем, прочее, там, негли би могъл да ни каже нещо за това, поради което пътуваме.
1 Царе 9:7 И Саул каза на слугата си: Но ако отидем, какво да занесем на човека? защото хлябът в съдовете ни се свърши, и няма подарък да занесем на Божия човек. Що имаме?
1 Царе 9:8 И слугата пак отговори на Саула, казвайки: Ето в ръката ми се намира четвърт сребърен сикъл, който ще дам на Божия човек, за да ни покаже пътя.
1 Царе 9:9 (В старо време в Израиля, когато някой отиваше да се допита до Бога, думаше така: Елате да идем при гледача; защото оня, който се нарича пророк, се наричаше по-напред гледач).
1 Царе 9:10 Тогава Саул каза на слугата си: Добре казваш; ела да идем. И тъй отидоха в града, гдето беше Божият човек.

На света има добри, но има и лоши хора.
Лошите се опитват да имитират добрите, и не трябва заради лошите да се плюят и добрите.

DOXE

Регистрирация: Jun 02, 2005

МнениеПуснато на: 04 02 2006 17:25
 Заглавие:

Съдбата на живеещият в тъмнина е обречена- тя е като карта, която изразява диалектичния закон- причини и следствия. Кармата на човек е нещо, което трябва дасе изучава....
Но, стане ли въпрос за Божественото, гадаене и пророкуване....Както апостол Павел казва, че отчасти знаем и отчасти пророкуваме....защото пътя на ученика е път извън Съдбата- съдбата за ученикът е ясна, смърт на кръста...другото извън това е отчасти познато, и отчасти може да се пророкува...защото Божиите пътища, както никой неможе да отрече са неведоми...

Но, за онези, които са в мрак, и под закона, Христос се е произнесъл, казвайки че докато тази земя и това небе не преминат, всяко написано в закона нещо, до последната йота (йод-най малката буква в еврейския език, от която се образуват всички останали, прилича на запетая, или на сперматозоид) ще се сбъдне...
Или, докато сме в плът и кръв, докато не обърнем сърцата си към Бога, ще търсим гадатели и така нататък, ще искаме знамения и доказателства, щом бъдем познати от Бога, това не ни е необходимо....

И като цяло, неразумния човек живее в миналото, търсещият се опитва да узнае бъдещето, а ученикът живее в настоящето.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение  
Ricardo

МнениеПуснато на: 05 02 2006 14:33
 Заглавие: в допълнение

Ще допълня нещо важно за гадаенето:

9.С допитванията си до мъртвите си,врачките си и магьосниците си,те изпълниха въздуха със смрад до небето.
10.Кажи поне едно разумно обяснение в тяхна защита,та да ги пощадя,

Съборно послание на Мелхиседек до Църквите на цялата империя,която е на звяра.(глава 1)

Отностно баба Ванга,спор няма говорила с мъртвите.България в тогашваните време на комунизъм,това бе нещо като еволюционен скок.Да започнат да разбират хората,че и такива хора съществуват.
Странно бе тогава в лицето на баба Ванга да виждаш образа на Бог.Хората мислеха ,че баба Ванга е самият Бог.Незнаеха какво всъщност е тя.Изминалата година 2005 -статистиката е почти всеки 3-ти в България-гадае,магии,карти таро и т.н.Хората сами започнаха да осъзнават ,че това лековерно гадаене не е от Бог.
Лично за мен е много добре, че баба Ванга намери сили да каже за прехода 2008-2012 г.
"Ке се оправи България след 2013"
elan

Регистрирация: Apr 30, 2004
Местожителство: България, Златица

МнениеПуснато на: 05 02 2006 15:17
 Заглавие: Re: в допълнение

Ricardo написа:

Странно бе тогава в лицето на баба Ванга да виждаш образа на Бог.Хората мислеха ,че баба Ванга е самият Бог.Незнаеха какво всъщност е тя.

А ти знаеш ли какво всъщност е тя?
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати писмото Списание Посетете сайта на потребителяICQ Номер
Ricardo

МнениеПуснато на: 05 02 2006 15:39

elan написа:
Ricardo написа:

Странно бе тогава в лицето на баба Ванга да виждаш образа на Бог.Хората мислеха ,че баба Ванга е самият Бог.Незнаеха какво всъщност е тя.

А ти знаеш ли какво всъщност е тя?

Elan аз лично да.Няма да коментирам ,за да не наливам масло в огъня.
Vasko

Регистрирация: Aug 08, 2003
Местожителство: София

МнениеПуснато на: 05 02 2006 16:02

Ricardo написа:

9.С допитванията си до мъртвите си,врачките си и магьосниците си,те изпълниха въздуха със смрад до небето.
10.Кажи поне едно разумно обяснение в тяхна защита,та да ги пощадя,

Доколкото разбирам, тези думи се отнасят до хората, които се допитват до мъртвите си, врачките си и магьосниците си, а не до самите врачки и магьосници. Явно суеверното невежество на хората е смрад, а не психичните способности на определени хора

И защо способността или неспособността за някаква форма на контакт с отвъдното трябва да е критерий за познаване или непознаване на Бог?

Ванга каза по телевизията пред целия народ малко преди да си замине, да не се караме, а да се обичаме и да си помагаме.

Може ли това да бъде казано от един проводник на нечистия дух?
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Списание ICQ Номер
elan

Регистрирация: Apr 30, 2004
Местожителство: България, Златица

МнениеПуснато на: 05 02 2006 16:05
 Заглавие:

Ако знаеше коя/какво/ е тя и ако не искаше да наливаш масло в огъня, нямаше да направиш горното изказване.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати писмото Списание Посетете сайта на потребителяICQ Номер
Truden
----------
----------

МнениеПуснато на: 05 02 2006 18:54

Ricardo написа:

Отностно баба Ванга,спор няма говорила с мъртвите.

Човек нарича МЪРТВИ, тези които са напуснали този свят.
Но не всички, които не са вече в този свят са МЪРТВИ.

Исус каза:
Цитат:
Матея 22:32 "Аз съм Бог Авраамов, Бог Исааков и Бог Яковов?" Той не е Бог на мъртвите, а на живите.

И тримата споменати от Него не са били вече на този свят, но са потвърдени от Исус като Живи.
И още много като тях има.

Ако Исус можа да срещне "мървите" Моисей и Илия на планината, то защо Ванга да не може да срещне някой от тях, или от онези, които са се преселили при Живите!?

Не бързайте да осъждате онова, което не познавате!

Ricardo

МнениеПуснато на: 06 02 2006 09:35
 Заглавие: преди години

Най-интересното е по времето на БКП,можеше да се ходи при Ванга,а не можеше да се ходи в православна църква.
Еlan това са си мои мнения отностно Ванга.Да ти кажа честно ,знам че харесвате Ванга,разбирам ви напълно.Но аз лично не одобрявам такива хора.Ще си говоря каквото искам и никой не може да ме спре за това.
Както знаете и Ванга бе казала за "първите хора" са били двуполови,описани в Старият завет.
Това как ще коментираме?
Truden
----------
----------

МнениеПуснато на: 06 02 2006 09:47
 Заглавие:

Ricardo написа:
Най-интересното е по времето на БКП,можеше да се ходи при Ванга,а не можеше да се ходи в православна църква.

Това не е вярно.
Аз бях военен по времето на комунизма и съм ходил на църква.
И не съм бил единствения в църквата.

Ricardo написа:
Както знаете и Ванга бе казала за "първите хора" са били двуполови,описани в Старият завет.

Аз не знам да е казвала такова нещо.
Има много измислици, които са сложени на името на Ванга.

Ricardo

МнениеПуснато на: 06 02 2006 09:59
 Заглавие:

Людмила Живкова често ходеше при Ванга.
Ванга сама й казваше за какво си губите времето с това.Това същество на нищо не мяза.Мястото където се намира този човек до сега още никой не е влязъл.
А за православната църква:Когато бях малък учителките ми от основното училище ме следяха,дали съм ходил на църква,после на директора и т.н.Искаха да ми намалят поведението.Доносниците бяха много.Най-вече близките ти приятели.Така беше системата.
Дупката в царичене и тя ли е мит?
Truden
----------
----------

МнениеПуснато на: 06 02 2006 11:19
 Заглавие:

К'во общо има дупката в Царичене с тази тема, бе Ricardo!?

Покажи мнения от преди:      
Създайте нова темаНапишете отговор Truden Web Site Форуми » Окултизъм Иди на страница 1, 2  Следваща

Идете на:   

Следващата тема
Предишната тема
Можете да пускате нови теми
Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети