Truden Web Site: Forums

Truden Web Site :: Преглед на тема - висарион и репортерите от "господари на ефира"
Въпроси/Отговори  •  Търсене  •  Профил  •  Лични Съобщения

СписанияСписания

висарион и репортерите от "господари на ефира" Следващата тема
Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор Truden Web Site Форуми » Окултизъм Иди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
tanariil

Регистрирация: Aug 24, 2003
Местожителство: hell

МнениеПуснато на: 12 02 2005 10:40
 Заглавие: висарион и репортерите от "господари на ефира"
Отговорете с цитатВърнете се в началото

гледахте ли репортажа на господарите, когато висарион беше в българия?
как го прихванаха да се издаде пред камера, 4е е мошеник и му показаха след това кирливата риза на цяла българия. за който има о4и да гледа репортажа как висарион върши финансови измами пред камера и за който има уши да слу666а коментарите на репортерите, когато се разкриха пред него и запо4наха да му задават неудобни въпроси и си поискаха парите обратно без да им бъдат върнати .

те няма да оставят никой ИЗМАМНИК и никой МОШЕННИК току така да ЛЪЖЕ В ТЯХНО ПРИСЪСТВИЕ, а вие?

http://truden.com/modules.php?name=News&file=article&sid=189

Регистрирация: Jan 26, 2004
Местожителство: България

МнениеПуснато на: 12 02 2005 21:19
 Заглавие:

Танариил, би ли дала повече подробности.
Наско
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение  
tanariil

МнениеПуснато на: 15 02 2005 19:43
 Заглавие:

подставени хора се преправиха на дарители. сумата бе666е прибрана на ръка, без да се издаде съответен документ за нея (което е нару666ение спрямо дарителя, понеже документът е удостоверяващ колко са парите, които се даряват, за какво отиват, при какви условия се дават на този, който ги полу4ава и т.н. и е гарант за хар4енето им по предназна4ение) и спрямо законите, защото е завле4ен и дарителя, и държавата - укриване на данъци и такси от държавата, които се дължат, в слу4аите, когато законът не освобождава от тях.

преди това бе666е проведен такти4ен разговор се разбра как редовно се прибират така пари на ръка, както ве4е се видя да се прави.

след като се разкри, 4е става въпрос за декизирани репортери, които задават неудобни въпроси във връзка с незаконния на4ин на приемане на даренията и за укриването на данъци, а също и 4е тези репортери си искат парите обратно - същите тези неот4етени по никакъв на4ин "дарени" пари, става скандал. репортерите така и не си полу4ават парите обратно.

Регистрирация: Jan 01, 2005

МнениеПуснато на: 15 02 2005 20:54
 Заглавие: Описвай точно, а не манипулирай

Танараил драга,
онова което описваш се е случило не с Виссарион, а с жена в мястото за срещи на Екодвижени "На Зазоряване". Там се събират хора, които приемат Последен Завет от Виссарион.
Но нали не е логично да обвиняваме пощальона за реакцията на някой прочел съдържанието на писмо, което той носи.
Даренията, които се дават на ръка обикновено са малки суми за подържане на разходите в офиса, купуване на уадио-, видеоносители, хартия и т.н.. Записват се в тетрадка. Би могло да се издаде квитанция, ако някои иска.
Журналисти са задали въпрос на Виссарион дали знае за този начин на дарения. Доколкото знам /за съжаление в момента не разполагам с точен запис на думите/ отговорът е бил в дух, че ако последователите му зададат въпрос, дали е правилно така, би им отговорил - не, но те не са му задали такъв въпрос.
Надявам се стана ясно, че въпросното измислено "дарение" не е за Виссарион, а за подържане на място и техника.
Не знам как е представено това от журналистите.

Ще добавя само, че брат ми бе станал неволен свидетел на един номер на "Господари на ефира" с такси и закана за побой. Разказваше как са "монтирани" реплики и кадри и нещата са преднамерено показани, а не така както са протекли реално. Аз вярвам на брат си, така че изданията на "Господарите" със сигурност не са Господен Дар...
arnasko

Регистрирация: Jan 26, 2004
Местожителство: България

МнениеПуснато на: 15 02 2005 21:08
 Заглавие:

Не крия, че Виссарион е най-уважавания от мен учител, заради дълбочината и всеобхватността на словото му. Доколкото знам и начинът му на живот е скромен и вегетариански. Затова и ми е много трудно да приема, че той би се забъркал в една нескопосана мушенгия. Нещо ми е трудно да си представя Виссарион като жалък, алчен за няколко сребърника, малоумник.
По-скоро бих приел, че това е поредната доукрасена недомислица на Танариил.
Търсиш ли недостойното - ще го намериш и в царството на съвършенството.
Наско
Bojanivlady

Регистрирация: Feb 12, 2005

МнениеПуснато на: 15 02 2005 22:35
 Заглавие:

Здравейте Наско,
Прочетох темата, прочетох и поместеното за Висарион в този сайт.
Наскоро имах възможност да прочета и Последния Завет, който е написан от Виссарион.
За мое съжаление, не откривам онова, което да трепне в мен и да разпали искрицата, която гори в мен. Прочел съм доста неща от Беинса Дуно, и за разлика от това, което Виссарион излага, Словото на Беинса Дуно е изпълнено с топлина, придава аромат на живота. Стремя се да правя дребните неща в живота си тъй както Беинса Дуно изнася в лекциите си. Големите идеи, големите проекти, те не са нещо, което води до промяна в човека. Така поне аз усещам нещата.
Беинса Дуно не се е обявил за някой, който ще сътвори ново учение, или е претендирал за това, че Той е Христос или нещо подобно. Твърдението на Беинса Дуно е, че у всяка душа може да се роди, и да живее Христос, от самия човек си зависи това, дали да Го приеме, или не. Аз не мога да се съглася с това, че Христос се е ограничил да съществува в рамките на една личност, личното ми мнение е, че Христос Се Споделя с всеки, който Го допусне вътре в себе си. Тогава, човек става Христов- брат, сестра, майка, та дори и приятел, както Христос нарича учениците си в евангелието на Йоан.

Моля, не считайте мнението ми за обвинение към Виссарион. Не е ли под всякакви морелни граници да участваме като адвокати или прокурори спрямо един човек? Написано е, и съм убеден в това, че всеки ще си носи последствията за делата, моля, ако наистина уважавате Виссарион, да не допускате да Ви въвличат в подобни спорове, в които само може да се изцапаме.

Аз Ви споделям моето чувство за Виссарион, далече съм от разни факти или каквито и там да са истории, бивали или небивали. Това, че аз не приемам Виссарион, че ме направи ли по-малко човек отколкото съм, или ще стане ли повод да изпитвате към мене различни чувства, само защото сте разбрали това? Можеше да се случа и мюсюлманин, а тогава щеше християнството да ми е далечно със все негови Учители, с Христос, с Беинса Дуно и до наши дни с Виссарион. Тогава, кажете ми, би ли било невъзможно да си общуваме с Вас?

Писах в човешките взаимоотношения едни неща, те са без претенции за религии, за учители, за Божествени Синове и така, всеки може да бъде стойностен, ако сведе глава, и дори да му се иска отвътре, и да кипи от гняв или каквото е там, да стисне зъби, и зад тях да удържи езика си, и ако чуе предизвикателство, вместо да си плюе на волята и да се разприкаже, да удържи, и да се помоли вътре в себе си за този, който го предизвиква. Най-стойностните неща в живота на човека според мен са невидими, те са нещо като процеси, които човек някак си прави за другите, но те не разбират.

Аз оценявам това, което сте Вие като човек, Вие ме посрещнахте първи в този сайт, аз съм Ви признателен за това, и разбирам, че сте топъл и сърдечен човек, моля Ви, запазете този плам, и го насочете към нещо по-стойностно, едва ли Вие ще можете да защитите Виссарион, не се хващайте на въдицата, укрепете се, и стиснете зъби, сведете глава, и да видим какво ще стане.

Преди известно време, понеже уважавам П. Дънов, или Беинса Дуно, и се вдъхновявам от неговото Слово, допуснах близки за мене хора да ме заподозрат в сектанство, та приказки изслушах, на църква ме пращаха, и защо, защото не си удържах езика зад зъбите, и в стремежа си да споделя моето вдъхновение, си навлякох неприятности. Сега знам, че най-съкровените неща човек трябва да пази в себе си, да ги съхранява, и каквото и да става навън, каквито и бури и градушки да връхлитат, да не се опитва със своята малка светлинка да замести слънцето. Светлинката у нас си е за да ни топли, всяка буря си има край, и след нея слънцето пак ще изгрее.

Като цяло, това е, което искам да Ви пиша, Вие сте стойностен човек, а и всички хора са такива, но не допускайте да губите стойността си, като подложите светлината в себе си на градушката.
Надявам се да не съм Ви обидил по някакъв начин, това чувствах, че трябва да Ви кажа, може и да не се съобразите с него, не го приемайте нито за критика от моя страна, нито за съвет, нито за каквото и да е. Просто го прочетете, и каквото стане вътре във Вас, това слушайте, аз съм невежа и не зная много за учения и разни други неща, но това донякъде ми дава предимството да мога да чувствам свободно, да не ми тежи главата, и да търся по кой път да вървя. Според Беинса Дуно, човек трябва да развива интуитивните си способности, и така да възприема истински стойностните неща, и така да възстанови връзката с Божественото в себе си, изкушенията на човешкия ум са доста, и понякога не винаги можем да се сдържим. Май се сещам и за нещо, което апостол Павел споделя в посланията си, а то е, че човек едва себе си успява да спаси и да пребъде, та какво остава да участва в нечие осъждане или оправдаване.

Предварително Ви моля Наско, да ми простите написаното, надявам се да усетите изцяло добрите ми намерения във всичко, което Ви пиша и споделям.

tanariil

МнениеПуснато на: 16 02 2005 09:16
 Заглавие:

Тази жена е към Висарион. Тя твърди, 4е предава неописаните пари на Висарион. С кого да се слу4ва финансовата измама? С тази жена ли? НЕ. Тя се слу4ва с ВИСАРИОН, който е инициаторът, освен ако разбира се тази жена не е замесена и не е съу4астни4ка.

Ами заснето е на лента и е излъ4ено, каквото е станало - а аз съм го гледала, вероятно за разлика от теб. ЗАПИСАНА Е ПАК КАТО НЕВОЛНА МАЛКА ГРЕ666КА ТАЗИ НЕИЗДАВАЩА ХАРТИЙКИ ЖЕНИЦА, 4Е ПО ПРИНЦИП ТАКА СИ НЕ ИЗДАВА ХАРТИЙКИ. Ти сега какво се опитва666 да каже66 - 4е не се е слу4ило само защото не ти изнася факта, 4е е имало скандал, 4е парите не са били върнати, 4е висарион е разследван и преследван от законите и от полицията НЕ НА ЕДНА, А НА НЯКОЛКО ДЪРЖАВИ?

Да, журналистите с това си изкарват хляба. Съгласна съм. А неиздаването на документ за дарение е престъпно деяние ( А НЕ НЕБРЕЖЕН ПРОПУСК С ИЗДРАСКВАНЕ НА ХАРТИЙКА), както и невръщането на пари, които освен вси4ко друго не са и описани.

Ако това не ти се вярва да е така, защото някой ти приказва друго - не вярвай. Твое си право. Аз не вярвам оба4е на приказки, а на дела.

МнениеПуснато на: 16 02 2005 13:13
 Заглавие:

Здравейте отново Танариил,
Вие какво желаете всъщност, да спретнете едно форумно "Открито"?
Нима се надявате да Ви повярват на нещата които пишете. Това е доста наивно предположение. Ако очаквате хората да започнат да цъкат с език и да размислят, да повярват на Вас, вместо на Виссарион, или да повярват на някакви си господари на ефира, доста голяма оптимизъм идва от тази ваша идея, и струва ми се, ако си вярвате, то смисъла на живота Ви да не е толкова гаден вече, което може сда споменете в подписа си, нещо като- ако успея да продъня Виссарион, живота ми няма да е гаден, вижте за това дали ще е дълъг или не, от Вас си зависи.

tanariil

МнениеПуснато на: 16 02 2005 14:23
 Заглавие:

Аз пи666а каквото мисля и каквото 4увствам. Нито пове4е, нито по-малко!

Молбата ми към теб Bojanivlady е следната - след като моята искреност и моята откритост не ти понасят - не 4ети каквото пи666а, не гледай към мен и по ангелите - Какво се заяжда666 с мен? Тук виждам да пи666е форум "окултизъм" - не форум "заяждане и интриги". Мястото е за споделяне, не за заяждане! Иска66 да се заяжда666? Няма да стане - ти просто няма да полу4и666 отговор от мен, който да ти помага да си 4е666е666 езика.

МнениеПуснато на: 16 02 2005 20:18
 Заглавие:

Уважаема Танариил,
Много бих искал да вярвам на думите Ви, но не мога да повярвам на сатанист. Против убежденията ми е, та даже и против все още липсващата ми религиозна самоопределеност. Ако приема, че съм християнин въпреки всичко, трябва да знаете, че от сатанист аз исдкреност и честност не очаквам.
Просто наблюдавам цялото това безсмислие което запълва форумното пространство и се питам, защо всъщност е необходимо?
Правите изпити на Труден, имате явно доста против този човек, ая доколкото виждам, и той не Ви симпатизира.
Може да не съм много досетлив, нито да има кой знае колко знания за каквото и да било, но ще Ви кажа, по този начин си губите само времето. Заемате пространството, може би за да си запълните времето.

Не се обиждайте от това, което пишща, нито го приемайте злонамерено, опитвам се да си изясня създалата се ситуация, и затова помолих да уточните.

tanariil

МнениеПуснато на: 18 02 2005 19:56
 Заглавие:

Не желая съвети от теб. И освен вси4ко друго - това, което пи666е666 ме обижда. Така 4е спри да се занимава666 с мен. Не желая да ми пи666е666 пове4е. Особено пък с такъв тон - подробноститев са в ли4на бележка. Надявам се да уважи666 искането ми.

Гост

МнениеПуснато на: 27 04 2008 16:11
 Заглавие: за Tanariil

Госпожо защо пишете вместо Ш-666? НЕЗНАЕТЕ ли че това е число на САТАНА??? И не НАВИРАЙТЕ незрелите си мисли и разсъждения като ИСТИНА от последна истанция! ХРИСТОС е ОТНОВО на Земята след 2000г! ДОЙДЕ ПОД НОВО ИМЕ И НОВО ПОКРИВАЛО КАКТО БЕШЕ ОБЕЩАЛ! НО ИМАТЕ ЛИ ОЧИ ДА ВИДИТЕ И УШИ ДА ЧУЕТЕ??? СЕГА Е АПОКАЛИПСИСА! ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!!! ВОИСТИНА ВОСКРЕСЕ!!!

Сянката

Регистрирация: May 08, 2008

МнениеПуснато на: 27 05 2008 11:17
 Заглавие: Re: за ...

Станка Добрева-Бургас написа:
Госпожо защо пишете вместо Ш-666? НЕЗНАЕТЕ ли че това е число на САТАНА??? И не НАВИРАЙТЕ незрелите си мисли и разсъждения като ИСТИНА от последна истанция! ХРИСТОС е ОТНОВО на Земята след 2000г! ДОЙДЕ ПОД НОВО ИМЕ И НОВО ПОКРИВАЛО КАКТО БЕШЕ ОБЕЩАЛ! НО ИМАТЕ ЛИ ОЧИ ДА ВИДИТЕ И УШИ ДА ЧУЕТЕ??? СЕГА Е АПОКАЛИПСИСА! ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!!! ВОИСТИНА ВОСКРЕСЕ!!!

Лудостта човешка не познава граници, нито форми на проявление. Фанатизмът е унищожил не един и двама и ще продължи да унищожава. Ако имахте очи да се видите сама себе си, и уши да се чуете, г-жо Добрева... Щяхте да се ужасите от себе си. Но нямате. Сама сте се лишила от тях, по своята си собствена воля.

На мнозина не се полага такъв дар да се видят реално какво представляват.

Мога само да запазя надеждата за вас, че някой ден ще можете да се научите да разпознавате фанатизма, лицемерието, самовлюбеността и всякакви такива, които карат хора като вас да се вземат твърде насериозно, но без да имат покритие на големите си претенции.

Пожелавам ви и да не избухвате при вида на мнения, които не съвпадат с вашето, защото това е вредно за вашето здраве и то не само за психическото ви такова, но и за физическото ви такова. И показва незрялост на мисленето, злоба и зле прикрит нарцисизъм.
добрева

Регистрирация: Jun 01, 2008

МнениеПуснато на: 01 06 2008 18:33
 Заглавие: Re: за ...

Сянката написа:
Станка Добрева-Бургас написа:

Лудостта човешка не познава граници, нито форми на проявление. Фанатизмът е унищожил не един и двама и ще продължи да унищожава. Ако имахте очи да се видите сама себе си, и уши да се чуете, г-жо Добрева... Щяхте да се ужасите от себе си. Но нямате. Сама сте се лишила от тях, по своята си собствена воля.

На мнозина не се полага такъв дар да се видят реално какво представляват.

Мога само да запазя надеждата за вас, че някой ден ще можете да се научите да разпознавате фанатизма, лицемерието, самовлюбеността и всякакви такива, които карат хора като вас да се вземат твърде насериозно, но без да имат покритие на големите си претенции.

Пожелавам ви и да не избухвате при вида на мнения, които не съвпадат с вашето, защото това е вредно за вашето здраве и то не само за психическото ви такова, но и за физическото ви такова. И показва незрялост на мисленето, злоба и зле прикрит нарцисизъм.

Уважаема Сянко,нито съм ЛУДА нито ФАНАТИЧКА,НЯМАМ злоба и "зле прикрит нарцисизъм"-на 60г. съм! ГОВОРЯ че ВИССАРИОН е ХРИСТОС само защото съм ДЪЛБОКО УБЕДЕНА,че ТОВА е ТАКА! Ще ви цитирам СЕРАФИМ САРОВСКИ. "НЕ е СТРАШНО да ВИЖДАШ ХРИСТОС в самия САТАНА- но е ПАГУБНО да ВИЖДАШ в ХРИСТОС -Сатана!!!" И още - НЕ СЪДИ за да НЕ БЪДЕШ СЪДЕН! Пожелавам ВЯРАТА ти да се усили !
Покажи мнения от преди:      
Създайте нова темаНапишете отговор Truden Web Site Форуми » Окултизъм Иди на страница 1, 2  Следваща

Идете на:   

Следващата тема
Предишната тема
Можете да пускате нови теми
Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети