Truden Web Site: Forums

Truden Web Site :: Преглед на тема - Който
Въпроси/Отговори  •  Търсене  •  Профил  •  Лични Съобщения

СписанияСписания

Който Следващата тема
Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор Truden Web Site Форуми » Нашата Родина Иди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
Deni

Регистрирация: Aug 09, 2003
Местожителство: Sofia, Bulgaria

МнениеПуснато на: 20 11 2007 16:35
 Заглавие:
Отговорете с цитатВърнете се в началото

Цитат:
то къде са добрите последствия от техните действия ... а?
Какво искаш да кажеш с това? Какво за тебе е "добро" последствие? Да неби да не е имало последствия от техните действия?

Цитат:
късогледи, непрактични и ненужно емоционални -> Да
Че нали ако не бяха такива нямаше да направят това което са направили. Да не говорим че в този кюп сложи и Исус който най-вероятно е знаел какво прави

Регистрирация: Nov 11, 2007
Местожителство: near by the truth

МнениеПуснато на: 20 11 2007 18:58
 Заглавие:

След като е знаел - това което е сега ли е преследвал като цел. И все пак не отговори на въпроса - какво добро се е случило в последните 2000 години ? За да има разговор - трябват и аргументи - нали?
Аз твърдя, че през последните 2000 години, светът, като цяло, се е движел надолу и само надолу! Ако изброените и неспоменати имена са работили за това - "берекят версин", както казват съседите ...
Ако искаш продължение - кажи къде точно бъркам, ама не общо, а конкретно и защо?
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати писмото  
Гост1

Регистрирация: Aug 16, 2007
Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: 20 11 2007 21:29
 Заглавие:

elan написа:
Не разбирам каква връзка имат думите ми /за чувството за хумор/ написани конкретно за Marvin, с Ботев, Левски и Исус...
Ще помоля, когато цитираш някого да използваш думите в изказания контекст, а не извън него.

Междувпрочем и аз не разбрах какво общо има дискутирането на тази тема с "чешенето на езиците". Той и Марвин май не разбра:

Marvin написа:
.... О , простете ми че взех темата "нашата родина" на сериозно ... колко съм глупав ... трябваше да се досетя че се шегувате ...

В такъв случай, най-правилно ще е като че ли да приемем, че всичко казано е било само една обща шега, че е произлязло общо недоразумение... защото е трябвало да произлезе такова.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение  
Гост1

МнениеПуснато на: 20 11 2007 21:45
 Заглавие:

Truden написа:
Гост1, казаното от elan не противоречи на Ботев, Гарибалди Исус и всички останали.
Те е трябвало да се случат.
Самият Исус казва: "Аз не идвам да променя а да утвърдя".
Никой не променя, а само "утвърждава" онова, което трябва да се случи.

Така е, и аз не казвам друго. Никой не прави нещо извън предначертането Свише... Но и нищо от предначертаното Свише не става от само себе си, а само чрез своите изпълнители.
Гост1

МнениеПуснато на: 21 11 2007 01:35
 Заглавие:

Malinov написа:
След като е знаел - това което е сега ли е преследвал като цел. И все пак не отговори на въпроса - какво добро се е случило в последните 2000 години ? За да има разговор - трябват и аргументи - нали?
Аз твърдя, че през последните 2000 години, светът, като цяло, се е движел надолу и само надолу! Ако изброените и неспоменати имена са работили за това - "берекят версин", както казват съседите ...
Ако искаш продължение - кажи къде точно бъркам, ама не общо, а конкретно и защо?

Нито надолу, нито нагоре се е движел светът. А се е движел само кръгово - всичко в него си има цикли, циклична повторяемост и кръговрат. Както става с повтарянето на деня и нощта или на годишните сезони: след пролетта идва лятото, после есента, после идва зимата... и пак пролетта. И така нататък в същия ред. Така е и с големите цикли и "сезони".
Deni

МнениеПуснато на: 21 11 2007 10:40
 Заглавие:

Аз те питах ти да ми кажеш какво според тебе е "добро", но и ти не успя да ми дадеш точен отговор освен
Цитат:
Аз твърдя, че през последните 2000 години, светът, като цяло, се е движел надолу и само надолу!

Ботев и Левски са дали на една нация Надежда, Смелост, и Гордост, това ако не са добри неща незнам какво е.
Исус е дал цяла религия, която дори и на места да е използвана за други цели, на умните и мъдри хора тя дава Истина. ТОВА ако не е добро нещо не знам какво е.

Сега ти ми отговори ако обичаш какво според тебе Е добро нещо? Какво според теб е трябвало те да постигнат за да може да се каже че са направили нещо добро?

ПС
Цитат:
през последните 2000 години, светът, като цяло, се е движел надолу и само надолу!
А какво между другото му е било "нагорето" преди това?

Регистрирация: Nov 11, 2007
Местожителство: near by the truth

МнениеПуснато на: 21 11 2007 13:22
 Заглавие:

Нагоре и добро са тези неща, които правят човек независим от материалното и търсещ духовното -> св. Иван Рислки например (доколкото са верни сведенията за него разбира се). Никой от изброените не е направил нещо, което видимо да е откъснало човека от материалното. Напротив -> били са предадени или убити от свои заради страх или материални облаги. Другото са помпозни приказки без покритие, защото не е имало позитивни последствия от деянията им, както вече казах.
Цикличността има две форми - кръг и спирала. Предполагам, че не се има предвид кръг, защото е смешно. В такъв случай цикличността има вече има и посока и аз твърдя, че е надолу. Твърдя го, защото с времето човечеството затъва все по-дълбоко в материята и става все по зависимо от нея! Това е.
Не е имало "нагоре", защото нагоре е движение. Имало е "горе", което е позиция от която вече имаме движение "надолу" ... Например "Адам и Ева" са били много по-духовни от нас и от тях насам си е движение надолу -> затъване в материалното. Според някои автори, именно бъллгарите ще поведат (ще започнат) човечеството "нагоре" и това трябва да започне относително скоро ...
Ако и за това ви трябват доказателства ... "няма да ми е интересно" ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати писмото  
Truden
----------
----------

Регистрирация: Aug 01, 2003
Местожителство: Johannesburg

МнениеПуснато на: 21 11 2007 14:26
 Заглавие:

Malinov написа:
Ако и за това ви трябват доказателства ... "няма да ми е интересно" ...

На мене ми е интересно.

Malinov написа:
Например "Адам и Ева" са били много по-духовни от нас и от тях насам си е движение надолу -> затъване в материалното.

и съм съгласен с това, но такива като Исус идват за да "корегират" и намалят движението надолу, докато един ден спиралата се обърне нагоре

Marvin

Регистрирация: Feb 04, 2006

МнениеПуснато на: 22 11 2007 00:12
 Заглавие:

... Дени ... от кога ГОРДОСТ престана да е ГРЯХ и стана ХУБАВО НЕЩО?

... Труден ... освен Исус има доста други хора които също са работили за обръщане на спиралата ...

... защо акцентирате основно върху него ...

... кое е важното ... Пътят до ... или Храмът ? ...
Truden
----------
----------

Регистрирация: Aug 01, 2003
Местожителство: Johannesburg

МнениеПуснато на: 22 11 2007 10:01
 Заглавие:

Труден написа:
такива като Исус идват за да "корегират"

Написал съм "такива като".
Добавил съм Исус, защото съм Християнин.

Deni

МнениеПуснато на: 22 11 2007 10:11
 Заглавие:

Марвин.... Кога Гордост е станало Грях че да престане да бъде Хубаво Нещо....???? Не мога да разбера какви са тези твърдения без никакво обяснение. Какво му е грешното на това да се гордееш с нещо??? Поне се пообясни малко....

Труден каза
Цитат:
но такива като Исус...
Спомена Исус защото той беше във първоначалното изречение, тука не е до акцентиране...

Малинов.... Ти каза
Цитат:
Цикличността има две форми - кръг и спирала.
Нека да подчертая две думи Цикличността и спирала Извинявай но Цикличност не значи ли нещо което се "зацикля"? Нещо което започва, след това идва до края си, който се превръща в негово начало пак??? А спиралата не е ли нещо което има някакво начало което НЕ Е свързано с края си? Как тогава може една спирала да се зацикли? Спиралата НЕ Е Цикличност. Кръгът Е.
Цитат:
Предполагам, че не се има предвид кръг, защото е смешно.
Ами хич не е смешно щото няма какво друго да бъде. И след като една цикличност не може да е спирала то значи тя е кръг, и щом като е кръг тогава в него НЯМА надолу и нагоре, има само едно движение от начало до край който ще стане пак начало и така ще се ЗАЦИКЛИ... Не можеш ама НАИСТИНА не можеш да твърдиш че това което тези хора са направили е било глупаво и НИЩО, защото ако не е било станало така, ако човечеството не беше "затънало" толкова много в материята, ти в момента няма да ги ТВЪРДИШ тези неща и няма да ТЪРСИШ Истината. Защо гледаш на отделните неща като неща които не са свързани със Цялото? Всичко което е направено и ЩЕ бъде направено е Свързано с единстваната цел да се СВЪРШИ кръга, за да ЗАПОЧНЕ наново.

Създайте нова темаНапишете отговор Truden Web Site Форуми » Нашата Родина Иди на страница Предишна  1, 2

Идете на:   

Следващата тема
Предишната тема
Можете да пускате нови теми
Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети